Welzijn en Welvaart

Jip Pankras – Fractievoorzitter Senioren Hollands Kroon (SHK)

Als fractievoorzitter van Senioren Hollands Kroon (SHK) realiseer je je maar al te vaak dat welzijn en welvaart twee onderwerpen zijn die strijdig aan elkaar kunnen zijn. Dit kun je goed voelen bij veel dingen om je heen of anders: hoe goed hebben de mensen in mijn omgeving en ik het?

Hier in Hollands Kroon wonen we in een plattelandsgemeente en dat willen we graag zo houden. Maar we willen toch ook scholen, sport en werkgelegenheid in de omgeving waar we geboren zijn. Daarom is het belangrijk om al deze zaken te realiseren zonder dat ze elkaar in de weg gaan zitten.

Belangrijk is dus om een afweging te vinden via economische groei waar je voorzieningen uit kunt betalen en het in stand houden van groen, infrastructuur, sport, scholen en zwembaden die we nodig hebben om een goed leefklimaat te ontwikkelen in onze mooie plattelandsgemeente. En vergeet daarbij dan ook de biodiversiteit en het klimaat natuurlijk niet

Ik ben er dan ook van overtuigd dat we dit alleen kunnen realiseren als we een balans weten te vinden tussen een gematigde economische groei, waarbij in dit gebied de agrarische sector een belangrijke rol speelt met daarnaast een afgewogen, passend ondernemen in de polders die we hebben en die in stand moet blijven.

Het lijkt me voor een Sterk Hollands Kroon (ook SHK) een mooie uitdaging dit allemaal de komende jaren verder uit bouwen. En samen natuurlijk met onze standsorganisaties en onze inwoners. Samen staan wij sterk: de boeren, de ondernemers en de burgers van HollandsKroon.