PERSBERICHT – SHK wil dat Cultuurweg in Middenmeer weer open gaat voor fietsers en wandelaars

MIDDENMEER- ,,Het wachten is op ongelukken. Hier kunnen gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan.” Dat zegt raadslid Peter Meijer van SHK (Senioren Hollands Kroon) als reactie op de recente afsluiting van de Cultuurweg in Middenmeer voor fietsers en wandelaars.  Het SHK-raadslid heeft nu vragen over de zaak gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon en wil nu dat de Cultuurweg weer open gaat voor fietsers en wandelaars. Daarbij kunnen verkeersregelaars een rol spelen.

Bouwwerkzaamheden aan een groot datacenter voor techgigant Microsoft zijn de reden voor de afsluiting. Voor auto’s en ander snelverkeer is de Cultuurweg al een dood lopende weg. De omleidingsroute gaat nu via de Hoornseweg, het fietstunneltje bij Middenmeer en het fietspad langs de Flevoweg richting Agriport.

Verkeershandhavers

Raadslid Peter Meijer: ,,SHK heeft meerdere malen aangegeven dat het van belang is voor scholieren en andere fietsers om de Cultuurweg open te houden.

Hierdoor moeten de fietsers nu via de Flevoweg te gaan waar veel zwaar verkeer is en dat is dus een stuk gevaarlijker.” Meijer geeft verder aan dat bij de werkzaamheden op het zogeheten West Venster door SHK met het college van burgemeester en wethouders is afgesproken dat de Cultuurweg niet afgesloten zou worden. Als oplossing geeft hij aan dat het bij de bouw op het terrein B1 mogelijk kan zijn dat de weg wel wordt afgesloten. Meijer daarover: ,,Verkeerhandhavers ter plaatse kunnen dan wel zien of er een moment is dat fietsers even moeten wachten vanwege bouwverkeer.” Meijer stelde de volgende vragen aan het college:

1. Is er een echte reden dat de Cultuurweg voor het doorgaande verkeer wordt afgesloten?

2. Hoeveel verkeersbewegingen worden verwacht?

3. Zijn er afspraken te maken met Microsoft zodat aanwezige verkeersregelaars deze verkeerssituatie in goede banen kunnen leiden. Daarmee blijft doorgaand fietsersverkeer toch mogelijk.