Senioren Hollands Kroon geven aandacht aan Armoede door energie

Trudy de Kruijf- Welboren
Voorzitter bestuur
Senioren Hollands Kroon
Trudy de Kruijf

HOLLANDS KROON- Het wetenschappelijke onderzoeksbureau TNO bericht dat tussen de 650.000 en 750.000 huishoudens moeite hebben hun energierekening te betalen. Senioren Hollands Kroon gaat daar de komende maanden en jaren speciale aandacht aan geven. Want dit kan natuurlijk niet.

Energie wordt schaars en gaat 2,5x duurder worden. Windmolens wekken geen elektriciteit op bij windstilte en zonnenpanelen geen energie als de zon niet schijnt. Het zijn allemaal zaken die voor iedereen duidelijk zijn, helaas niet voor diegene die geloven in een maatschappij met voldoende energie uit deze bronnen. Onze medeburgers, die nu al moeite hebben hun energierekening te betalen, krijgen bij de verhoging van de energieprijzen nog grotere problemen.

Hun huizen kunnen niet meer verwarmd worden. En vooral ouderen krijgen dan te maken met onderkoelingsverschijnselen.

In het verkiezingsprogramma van SHK (2022 – 2026) willen wij als politieke partij daar aandacht aan geven. In Hollands Kroon zijn er ongetwijfeld ook gezinnen die hier oog in oog mee komen te staan. En het is hier onze gemeente, die als eerste met deze problemen gaat worden geconfronteerd en dus ook onze gemeenteraad.

  • Wij streven naar extra ondersteuning voor de laagste inkomens.
  • Wij willen voorkomen dat er kinderen in armoede leven.

In een welvarend land als het onze zou het een grote schande zijn als deze vorm van armoede gaat voorkomen.