Senioren willen park waar ’mens welkom is’

MIDDENMEER De fractie van Senioren Hollands Kroon (SHK) wil dat er alsnog een nieuw park komt aan de oostkant van de Cultuurweg in Middenmeer. De fractie vraagt de bewoners van het dorp om hulp.

De plek aan de Cultuurweg die wellicht wordt omgevormd tot park. Archieffoto

Zoals bekend strijdt de partij al geruime tijd voor de aanleg van een groot park aan de Cultuurweg. Dit met als doel ’het creëren van een groene buffer tussen de dorpskom van Middenmeer en de oprukkende datacenters aan de westkant van de snelweg A7’. Een motie van de partij om het park te maken werd door de gemeenteraad omarmd.

Het leidde vooralsnog alleen tot een haalbaarheidsonderzoek. Of het park er komt en hoe het er dan uit gaat zien is nog niet duidelijk. Wordt het een park waar de natuur voorop staat, of ééntje waar de mens alle ruimte krijgt?

Senioren Hollands Kroon is groot voorstander van de laatste variant, al moet ook aan de natuur worden gedacht. SHK maakte een plan met veel wandelpaden, bruggetjes, visplaatsen en zitbanken. Maar volgens de fractie is ’de organisatie van de gemeente aan het plan gaan sleutelen’. Dat leidde tot een advies dat het park meer zou moeten aansluiten bij de structuur van de Wieringermeer.

Een ’saai plan’, stelt Peter Meijer namens SHK. Hij hoopt dat Middenmeerders en andere bewoners van de polder zich nu vierkant achter de parkplannen scharen, zodat er schot in de zaak gaat komen.

Zo ’uitbundig’ als de SHK het voor ogen had hoeft het niet te worden, aldus Meijer. Maar er moeten ook geen hekken omheen komen te staan. ’Wij zijn voor een park dat bestemd is voor de inwoners, zeker niet voor een park waar alleen de natuur centraal staat en de mens niet meer welkom is.’

Bekijk hier het originele artikel >