Koningin Máxima in Wieringerwerf in gesprek met jongeren

Wieringerwerf- Hoog bezoek in Wieringerwerf. Niemand minder dan koningin Máxima was dinsdag naar de Noordkop afgereisd. In de Cultuurschuur ging zij met jongeren en professionals uit Hollands Kroon in gesprek over de mentale gezondheid van de jeugd.

Koningin Máxima is erevoorzitter van Stichting MIND Us, een organisatie die zich inzet voor het mentaal welbevinden van jongeren. Onder toeziend oog van vele geïnteresseerde buurtbewoners arriveerde Máxima even voor 11:30 uur op het Loggersplein. Wethouder Mary van Gent heette haar van harte welkom. In de Cultuurschuur vertelden verschillende jongeren uit de gemeente waar zij allemaal tegenaan lopen. Onder meer het gebrek aan openbaar vervoer, uitgaansmogelijkheden en de grote reisafstanden werden aangestipt. Ook ging de Majesteit met professionals in gesprek over hun aanpak.

Na het rondgesprek werd Máxima welkom geheten in de Dukdalf. In het bijzijn van de majesteit werd de website YOUH.nl gepresenteerd. Hier kunnen jongeren allerlei tools vinden om meer hun weg te vinden in de regio. Even na één uur zocht Máxima onder grote belangstelling weer haar weg naar huis.

Koningin Máxima in Wieringerwerf in gesprek met jongeren (youtube.com)