Wethouder Mary van Gent gaat op 4 juli zwemmen!

Bekijk ook het artikel op NHD.nl >

De teleurstelling was groot toen Swim to Fight Cancer Hollands Kroon vanwege COVID-19 de editie van 2020 uit te stellen naar 2021. Voor de deelnemers, maar ook voor iedereen die in hun omgeving te maken heeft met kanker en dit moment wilde aangrijpen om hun onmacht om te zetten in kracht, een verdrietige beslissing.

Op 4 juli a.s. wordt er een kleinschalige actie gehouden – hopelijk met een grote opbrengt – waarbij niemand minder dan Hollands Kroon wethouder en locoburgemeester Mary van Gent een belangrijk aandeel heeft. Zij gaat symbolisch – namens alle burgers – een klein stukje zwemmen in ’t Oude Veer van Anna Paulowna. Om 10.00 uur gaat zij het water in, gesteund door een enkele vrijwilligers van STFC Hollands Kroon.

Een landelijke actie van Fight Cancer waarbij burgemeesters/wethouders van de 22 edities waar dit jaar een Swim zou worden gehouden, toch het water ingaan. Mary van Gent – zij heeft o.a. sport en welzijn in haar portefeuille – neemt de uitdaging aan om op zaterdag 4 juli om 10.00 uur bij het zwemstrandje van ’t Oude Veer het water in te gaan. Allemaal voor het goede doel, namelijk om het onderzoek naar het ontwikkelen van een vaccin tegen kanker te financieren. Dit belangrijke onderzoek dat veel mensen hoop en perspectief biedt (kosten € 781.396) wordt uitgevoerd door professor Arjan Griffioen van het VUMC en duurt vier jaar.

Mary van Gent die Swim to Fight Cancer Hollands Kroon een warm hart toedraagt, hoopt met haar zwemprestaties een mooi bedrag op te halen. ‘Daar ga ik voor, dus ik roep iedereen op te doneren. Niet voor mij persoonlijk, maar voor al die mensen die te maken hebben met kanker.’

Wie Mary wil steunen kan terecht op de site van www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer/initiatief-burgemeesters-en-
wethouders
.