Video: Eerste taalhuizen geopend in Hollands Kroon

Wieringerwerf – Veel mensen hebben problemen met lezen en schrijven. De gemeente Hollands Kroon vond het daarom tijd om actie te ondernemen en in Anna Paulowna en Wieringerwerf met de eerste taalhuizen in Hollands Kroon te gaan starten.

“In Nederland en dus ook in Hollands Kroon heeft 18 procent van de mensen boven de 16 jaar moeite met lezen en schrijven”, aldus wethouder Mary van Gent.

De ‘laaggeletterdheid’ zoals het heet, komt in alle lagen van de bevolking voor. Sinds 2018 bestaat het Taalhuis Hollands kroon in combinatie met het Taalhuis Schagen. Voor veel mensen is de afstand toch lastig en daarom heeft de gemeente besloten om in de eigen gemeente op twee locatie taalhuizen te starten.

Vanaf nu kun je op woensdagmiddag terecht in de bibliotheek van Wieringerwerf (Cultuurschuur) en op maandagmiddag in de bibliotheek van Anna Paulowna in De Ontmoeting.

Voor alle vragen over het lezen en schrijven, maar ook voor meer ondersteuning bij de Nederlandse taal kun je hier terecht. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Origineel artikel: https://www.regionoordkop.nl/18/01/2024/video-eerste-taalhuizen-geopend-in-hollands-kroon/