PERSBERICHT – Groslijst verkiezingen 2022

Zaterdag 20-11-2021 Cultuurschuur te Wieringerwerf

WIERINGERWERF- Huidig fractievoorzitter  van Senioren Hollands Kroon (SHK), Jip Pankras uit ’t Veld is , zoals verwacht, de lijsttrekker geworden voor zijn partij. De verrassende tweede is nieuwkomer Kitty Pronk uit Breezand geworden. Zij zet daarmee de door de partij beoogde vernieuwing en verjonging in. Door de leden werd afgelopen zaterdag in de Cultuurschuur te Wieringerwerf, routinier Pim de Herder uit Westerland op plaats drie gezet.

Op de complete 15 namen tellende  groslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 staan liefst vijf vrouwen. Daarbij horen o.a. de huidige wethouder Sociaal Domein Mary van Gent, als lijstduwer en Marjan Roskam-Schrale, kleinkind van een pionier in de Wieringermeer.

De tevreden SHK-lijsttrekker Jip Pankras over de lijst van de grootste partij in de gemeenteraad: ,, Dat er minimaal twee vrouwen op een verkiesbare plaats staan, vind ik een uitstekende zaak.” Op de bijeenkomst kwam verder naar voren dat wethouder Mary van Gent, die succes heeft met haar landelijk aansprekend welzijnsbeleid, aangeeft blij te zijn met de tot stand gekomen groslijst, een gemêleerde lijst waar 3 vrouwen binnen de eerste 10 posities staan en waar verjonging aanwezig is.

Hieronder de vastgestelde groslijst na hoofdelijke stemmingen.

Groslijst positie:                                      Naam:

 1. Pankras Jip (lijsttrekker)
 2. Pronk-Heisen Kitty
 3. Herder de Pim
 4. Philipsen Arnold
 5. Roos Gerrit
 6. Dijkstra Piet
 7. Roskam-Schrale Marjan
 8. Huijbers Klaas
 9. Kruijf-Welboren de Trudy
 10. Naber Andreas
 11. Duijzers Jacqueline
 12. Olij Dirk
 13. Wisse Co
 14. Gent Mary
 15. Bruijstens Piet