Op stap met … Henk Koomen

Rian van Dam Burgemeester

Een prachtige morgen om op stap te gaan. De zon schijnt, de temperatuur is aangenaam en Henk heeft een leuk programma voorbereid. We starten om 8.30 met een lekker kopje koffie. Plaats van handeling is de het wooncomplex aan de Nijerop in Nieuwe Niedorp. Ik krijg een korte toelichting op de historie en het reilen en zeilen van de VVE.

Onze eerste stop is het vakantiepark de Rijd. Het ligt er prachtig bij. Zeker met dit mooie weer. Er zit een actief bestuur; zij steken er veel tijd in om de kwaliteit van het park op een goed niveau te houden. De foto’s spreken voor zich, een mooi stukje (verborgen) Hollands Kroon. De mensen die hier recreëren zijn uitermate tevreden en genieten met volle teugen.

We vervolgen ons programma naar ’t Veld; We stoppen op de Leijerpolderweg, bij bouwbedrijf de Jong. We worden hartelijk ontvangen door de directeur. Hij neemt ons mee in de geschiedenis van het bedrijf en de familie. Hans de Jong startte in 1979 met een metselbedrijf van uit het eigen woonadres, inmiddels is de Jong bouwbedrijven uitgegroeid tot een complete aannemer met een aantal speciale producten. Nieuw en uniek is het eigen ontwikkelde en geproduceerde gevelconcept; waarmee vooral met renovatie mooie successen worden geboekt. Interessante ontwikkeling van een echt familiebedrijf.


We sluiten af met een bezoek aan de golfbaan het Regthuys in Niedorp. We krijgen in het restaurant annex clubhuis een toelichting op de ontstaansgeschiedenis en ontwikkelingen van de golfbaan. De golfbaan is laagdrempelig, dat is ook de filosofie. Er komen ook veel gasten uit het hele land om een dagje op het Regthuys te golfen. De baan ligt er mooi bij en onderweg krijgen we uitleg over de investeringen in de natuur en de ontwikkelplannen voor de toekomst. Na deze leuke tocht in een golfkar over de baan is het programma ten einde. Ik heb een interessant en afwisselende morgen gehad.