Bruisende beweegmiddag voor senioren en kleinkinderen Wieringerwerf

Origineel artikel: https://www.hollandskroonactueel.nl/2021/09/08/bruisende-beweegmiddag-voor-senioren-en-kleinkinderen-wieringerwerf/

WIERINGERWERF – Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) neemt zaterdag 18 september officieel de organisatie van Sportdorp Wieringermeer over van Team Sportservice. Dat doet de stichting met een groots opgezette vitaliteitsdag voor senioren en hun kleinkinderen. Er is die dag van alles te doen op het terrein van Atletiekvereniging Wieringermeer en in de Zuiderzeehal.

In 2019 benoemde wethouder Mary van Gent de vier kernen in de Wieringermeer tot Sportdorp. Remy Kluvers van Team Sportservice was vanaf het begin betrokken bij het project: “Doel was en is ouderen te motiveren meer en eventueel samen te bewegen. Door elkaar op een actieve manier te ontmoeten vermindert eenzaamheid onder ouderen én blijven ze langer fit en vitaal. Negentien welzijnsorganisaties, sportaanbieders en maatschappelijke organisaties werkten vanaf het begin samen om meer beweeg- en ontmoetingsmogelijkheden aan te bieden voor 65-plussers in de Wieringermeer.”

Voor opa, oma en kleinkinderen

Zaterdag 18 september neemt SSWW dit stokje over. “We willen er een bruisende en gezellige activiteitenmiddag van maken. Dat doen we samen met alle verenigingen in de Wieringermeer. Het wordt een dag voor senioren mét hun kleinkinderen”, vertelt Mirjam Bus van SSWW. Op deze middag presenteren verenigingen hun beweegaanbod voor ouderen. “En hoe leuk is het om samen met je kleinkind – of als je die niet hebt, de kleinkinderen van een ander – deel te nemen aan de activiteiten die er zijn?”

Activiteiten en lezingen

Tijdens de overdrachtsdag kunnen de bezoekers meedoen aan yoga, walking voetbal, topfit, rollatorgym, fitness, wandelen of fietsen (met een bezoek aan boerenbedrijven), boogschieten, kegelen, klaverjassen, jeu de boules, sjoelen of Virtual Reality ervaren. Verder zorgt Team Sportservice voor een uitdagende stormbaan en pannaboarding. Daarnaast zijn er interessante korte lezingen over gezonde voeding en goed slapen op hoge leeftijd.

Koken met streekproducten

Maak kennis met deelnemers van Zwem & Ontmoet en volg een gratis proefles. Bekijk het maaltijdaanbod voor senioren in de regio, of – nog leuker – ga samen koken en eten. Wie aan minimaal vijf activiteiten deelneemt, krijgt een leuke attentie. Mirjam Bus licht toe: “Er wordt op locatie gekookt met producten van agrarische ondernemers uit de regio. De bezoekers kunnen mee koken of alleen lekker proeven. In het midden van het beweegplein kun je zitten en kletsen met andere geïnteresseerden of rustig de inspanningen van anderen bekijken.”

Aanmelden

Voor sommige activiteiten is het nodig je aan te melden via Noord-Holland Actief. Bijvoorbeeld voor boogschieten, kegelen en de VR-brillen. Dit in verband met de coronamaatregelen. Ter plekke aanmelden kan overigens ook nog. Iedereen is tussen 14.00 en 17.00 uur welkom op het terrein van Atletiekvereniging Wieringermeer aan de Dr. Tamsmalaan 4 in Wieringerwerf. Mocht het slecht weer zijn, dan gaan de activiteiten door in de (daar tegenover liggende) Zuiderzeehal.

De feestelijke opening is om 14.00 uur, daarna volgt een lezing over het effect van een gezonde leefstijl op vitaliteit. En om 14.30 uur starten de activiteiten. Meer weten? Neem contact op met Mirjam Bus via vitaal@sportwelzijnwieringermeer.nl

Foto aangeleverd