Tegemoetkoming energiekosten voor inwoners met een laag inkomen

Origineel artikel: https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/tegemoetkoming-energiekosten-voor-inwoners-met-een-laag-inkomen

De energieprijzen zijn de laatste maanden erg gestegen en stijgen door. Daarom krijgen alle gemeenten begin 2022 extra geld van de overheid. Hiermee kunnen wij de inwoners met een laag inkomen, een extra tegemoetkoming geven voor deze hoge energiekosten. Het gaat om een eenmalig extra geldbedrag van ongeveer € 200,-. Deze steun komt naast de verlaging van de energiebelasting.

Voor wie is de eenmalige tegemoetkoming?

Deze extra steun is voor inwoners met een laag inkomen.
Hieronder vallen in ieder geval:

  • inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen
  • IOW-gerechtigden
  • AOW-gerechtigden zonder aanvullend pensioen
  • zelfstandigheden met een laag inkomen
  • werkenden met een laag inkomen

Hoe werkt het?

Inwoners die bijstand ontvangen van de gemeente, hoeven niks te doen. Zij krijgen automatisch het bedrag. Andere inwoners met een laag inkomen kunnen straks een aanvraag doen voor deze extra steun. Dat kan via een aanvraagformulier dat begin 2022 op onze website komt. De steun wordt gezien als bijzondere bijstand. Het gaat om een eenmalig bedrag van ongeveer € 200,-.

Wanneer?

In de eerste drie maanden van 2022 wordt deze extra steun gegeven. Begin 2022 maakt de overheid hier meer bekend over. Hou ook onze website en social media in de gaten over wanneer de aanvraagmogelijkheid online komt.

Hulp nodig?

Heeft u nu al hogere energiekosten die u lastig kunt betalen? Of maakt u zich hier zorgen over? Neem dan contact op met ons team schulddienstverlening. Zij helpen u vrijblijvend. U bereikt hen via ons algemene nummer 088-321 5000.