header

Actualiteiten

Lees ons nieuws

SHK Senioren Hollands Kroon, blijft zich er sterk voor maken dat inwoners die graag in hun eigen kern willen wonen, ook de mogelijkheid krijgen om daar te wonen. Een ander aandachtspunt waar SHK zich sterk voor maakt is de combinatie onderwijs en werkgelegenheid.


DBGEcdmVYAAM6yH

12 jun.Voorziening voor reizigers met een beperking in Anna Paulowna


Met dank aan de heer Jeroen Muntjewerf waarvan de Fractie van de SHK onderstaand bericht heeft ontvangen.
Namens de fractie bedankt voor uw bericht!Geachte P.C. Meijer,

Hierbij wil ik als oud inwoner van Anna Paulowna, u als raadslid en mede richtende aan uw partijleden met het bijgevoegde en onderstaande even bekend maken.
Misschien ook bekend te maken richting uw achterban mochten daar hulpbehoevende tussen zitten.

Met vriendelijke groet, Jeroen Muntjewerf

Vanaf 1 juni j.l. was het dan zo ver!
Na 13 jaar kunnen reizigers met een beperking ook weer bij station Anna Paulowna in / uit de trein geholpen worden met behulp van NS assistentie.
Dit is mede mogelijk gemaakt door de inzet van onze oud inwoner: Jeroen Muntjewerf en Roos Prommenschenckel van de Roos Prommenschenckel Foundation i.s.m. vele betrokken overheden.
Na 2004 weg te zijn gehaald,keert het na 13 jaar eindelijk weer terug.
Roos treed op als gesprekspartner tussen NS en div. overheden en is vooral bekend geworden vanuit het jaar 2006,toen werd zij gekozen tot miss 2006 met een beperking en om gekozen te worden moest je een doel voor ogen hebben wat bereikt moest worden. Haar missie was toen en nog om het ov toegankelijk te maken,dan voornamelijk op alle stations assistentie. Uiteindelijk is dat uitgegroeid tot een eigen foundation waar vanuit zij werkt.
Komende december volgt de volgende grote stap door de uitbreiding van de tijden op een groot aantal stations. Het is dan mogelijk deze ondersteuning bij in- en uitstappen aan te vragen vanaf de eerste tot en met de laatste trein (behalve nachttreinen). Tot nu biedt NS op deze stations doordeweeks assistentie aan van 07.00 tot 23.00 uur en in het weekend van 08.00 tot 22.00 uur.
https://presspage-production-content.s3.amazonaws.com/uploads/570/kaartvoorreizigersmeteenfunctiebeperking.pdf?10000

Namens de betrokkenen hopen we dat veel reizigers met een beperking hier gebruik van zullen gaan maken!
En graag horen de betrokkenen via https://www.facebook.com/roos.prommenschenckel hoe de ingebruikname ervaren wordt.

Informatie

Wij besturen met een hart voor senioren en gehandicapten en met aandacht voor alle andere groepen in deze samenleving die door gebrek aan zelfredzaamheid, buiten hun schuld, zijn aangewezen op zorg.