header

Actualiteiten

Lees ons nieuws

SHK Senioren Hollands Kroon, blijft zich er sterk voor maken dat inwoners die graag in hun eigen kern willen wonen, ook de mogelijkheid krijgen om daar te wonen. Een ander aandachtspunt waar SHK zich sterk voor maakt is de combinatie onderwijs en werkgelegenheid.


SHK doneert aan stichitng ThuisHuis Winkel en Hospice Hollands Kroon

20 jan.SHK vereert stichting Thuishuis Winkel en stichting Hospice Hollands Kroon


Senioren Hollands Kroon (SHK) overhandigde tijdens een korte bijeenkomst twee cheques van € 250.-. Een mooi bedrag voor stichting Thuishuis Winkel en stichting Hospice Hollands Kroon.

“De Senioren Hollands Kroon hebben er een goede gewoonte van gemaakt om geen nieuwjaarsreceptie te organiseren maar het daarvoor bestemde geld toe te kennen aan één of meer goede doelen. Het was niet moeilijk twee initiatieven te vinden die we van harte ondersteunen. Burgerinitiatief staat tegenwoordig hoog in het vaandel en burgers die zich voor dergelijke doelen inzetten verdienen een grote pluim”, vertelde Jip Pankras, lijsttrekker SHK.

Het Thuishuis spant zich er voor in om alleenstaande ouderen die om diverse redenen liever niet meer alleen willen wonen een woonplek te bieden die aan deze vraag kan voldoen. Het is bedoeld voor ouderen die redzaam genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen, maar dit graag binnen een vertrouwde omgeving doen. Daarom biedt het Thuishuis een ruimte aan waar 6 ouderen een eigen appartementje hebben, maar gezamenlijk kunnen koken en eten en, indien ze dat willen, elkaar kunnen ontmoeten in de gezamenlijke ruimte.

Het doel van de Stichting Hospice is iedereen duidelijk. Voor de inwoners van Hollands Kroon, die in hun laatste levensfase verkeren, een liefdevolle opvang creëren in hun eigen omgeving, waar ook de begeleiding van hun vertrouwde huisarts verzekerd is. Een initiatief die in onze gemeente zeker aan een behoefte tegemoet komt.

Beide Stichtingsbesturen gaven aan dat realisering van hun plannen volgens hun verwachtingen niet al te lang meer zouden duren.

Marieke Roos

Informatie

Wij besturen met een hart voor senioren en gehandicapten en met aandacht voor alle andere groepen in deze samenleving die door gebrek aan zelfredzaamheid, buiten hun schuld, zijn aangewezen op zorg.